Ett kök med ambitioner

Martin Åstrand, köksmästare på Laholmen Restaurang, har tillsammans med sitt inarbetade team av kockar utvecklat ett mångfacetterat matkoncept och en kulinarisk vision med höga ambitioner. Ett mångårigt fokuserat kvalitetsarbete har gjort Laholmen till ett av västsveriges bästa kök där varje detalj spelar roll - oavsett om det rör sig om kvällens à la carte eller krämigheten på frukostens  äggröra.

Köksmästare Martin Åstrand dirigerar dagligen en orkester av kockar och kökspersonal till nya smaksymfonier - en uppgift som inte hade varit möjligt utan ett samstämt och dedikerat team.

- När hotellet för fyra år sedan storsatsade på en ny restaurangdel och ny lounge, bestämde vi oss även för att lyfta vårt matkoncept ytterligare ett steg - och för att lyckas var vi tvungna att göra det tillsammans som ett team, berättar Martin. Vi har belyst alla delar kring vårt matkoncept och våra visioner kring maten som upplevelse och tagit nya medvetna grepp på allt från råvaror, ursprung, inspiration och menyer till hållbarhet och miljöarbete.

Köket fokuserar mycket på närproducerade råvaror och följer säsongernas utbud av fisk, skaldjur och primörer. Man får exempelvis egna örter och skott från en liten odling utanför Stenungsund och höstens svampar plockas i skogarna utanför Strömstad. Kosterhavet är en naturlig inspiration och leverantör av fisk och skaldjur, vilket återspeglas i restaurangens meny.

- Vårt delvis internationella kockteam har influenser från Europa och medelhavet vilket vi till viss del använder i våra smaker och tillbehör, fortsätter Martin. Vi har jobbat hårt för att skapa menyer och rätter av hög klass och jag anser att vi idag har ett av de bästa köken på västkusten - vilket även är vårt dagliga ansvar att leva upp till.

Förutom de uppskattade för- och varmrätterna, så är kökets desserter något utöver det extra - och dessertkocken David Vidals goda rykte har nått en stor publik.

- David är en av våra nyckelpersoner i köket och hans desserter är inte bara en smakupplevelse, utan även en syn för ögat, säger Martin. David har i dagsläget över 400 000 följare på instagram som får inspiration av hans kreationer.

Martins team bemannar köket från morgon till kväll och tar ansvar för frukost, luncher, konferenser, event. grillning, middagar m.m.  Något som kräver noggrann planering och dedikerat lagarbete.

- Jag är väldigt stolt och glad över vårt team. Samtidigt som vi är ambitiösa och tar uppgiften på största allvar, så är det även jätteviktigt med glädjen i att jobba tillsammans och att få förmedla vår matpassion till våra gäster, avslutar Martin.