Info Covid 19

På Laholmen har vi genomfört många åtgärder och vi planlägger hela tiden flera för att du som gäst hos oss ska känna dig trygg och säker. Vi har utsett en arbetsgrupp som jobbar aktivt med detta och som kontinuerligt skapar nya rutiner för att göra din vistelse på Laholmen så trygg som möjligt.

Nedan är några exempel på vad vi gör för din och vår egen säkerhet.  

Konferens: Vi har mer än halverat antalet deltagare i våra lokaler för att kunna hålla en meters avstånd mellan varje deltagare och vi  uppmanar deltagare att hålla avstånd och sitta på samma stol i lokalen alla dagar. Vi desinficerar konferensbord, displayer, whiteboard pennor och kablar mellan varje grupp. Vi har tagit bort papper och penna och handdesinfektion finns tillgängligt inne i alla konferenslokaler. 

Offentliga utrymmen: Handsprit finns utplacerat i hela hotellet, i korridorer, vid hissar, i konferenslokaler, entré, lounge och restaurang. Vi desinficerar knappar i hissar, dörrhandtag och alla trappräcken. Avståndsmarkeringar i golv där vi förväntar oss köbildning och stickers "Håll avståndet" i korridorer, restaurang, lounge, reception och konferenslokaler. 

Offentliga toaletter: Alla kontaktytor som kranar, handtag, papperskorgar, toaborste, handdukshållare mm desinficeras regelbundet under dagen/natten. 

Reception: Allt som levereras ut, t ex nyckelkort, pennor, laddare, bagagevagnar m.m desinficeras mellan varje gäst liksom betal terminaler, tangentbord, receptionsdisk, telefoner osv. Plexiglas skydd är uppsatt i receptionen.

Hotellrum: Vi har tömt våra minibarer och tagit bort vattenkokare och andra lösa föremål. Vattenkokare finns för utlån och dryck, snacks och godis kan inhandlas i vår reception eller loungebar. Vi har ställt in hygienglas förpackade i plast och alla kontaktytor på hotellrummen desinficeras mellan varje incheckning liksom fjärrkontroll, kapsylöppnare, galgar och telefoner. Alla kontaktytor i badrummen desinficeras liksom hårtork, papperskorg, tvåldispenser m.m. Alla rum städas med engångshandskar.  

Restaurang/terrass/loungebar:  Vi har reducerat antal bord i restaurang och lounge och borden är utplacerade med minst 1 meters avstånd. Max 4 personer/sällskap vid varje bord. Alla bord blir desinficerade efter varje användning och salt, peppar och socker finns i engångsförpackningar vid borden. Våra gäster placeras ut av hovmästare så att alla gäster sprids ut i lokalerna. Vi uppmanar våra gäster att betala med swish. Alla kontaktytor desinficeras mellan varje gäst liksom våra betalterminaler. Våra servitörer använder alltid sin egen utrustning som bricka, penna m.m som desinficeras efter varje pass. Bongmaskinen används endast av en person och all matservering sker med handskar på. Bardisken i loungen desinficeras ofta under hela dygnet och alla flaskor som står i batteri desinficeras efter varje skift. 

Kök: Engångshandskar används och självklart tvättas och spritas händerna ofta. Alla kontaktytor som handtag till kylar, dörrstängare, varuhiss, köksvagnar, tallriksrack m.m desinficeras 3 ggr/dag. 

Bastu/träningsrum: Träningsredskap finns som vanligt och gästerna uppmanas att desinficera redskapen innan och efter träning. Restriktion på max 3 personer i gymmet samtidigt. Självklart desinficerar vi toalett och alla kontaktytor och redskap flera gånger/dag. 

Nattklubb: Vår nattklubb hålls stängt tills vidare då vi ser att det blir svårt för våra gäster att hålla avstånd. 

Personal: Vi arbetar endast fullt friska och i tvättar/spritar våra händer ofta. Personal som kan jobba hemma, jobbar hemma. Vår personal uppmanas hela tiden att hålla avstånd både till kollegor och gäst. Vi håller avstånd i omklädningsrum där dörrhandtag och kontaktytor desinficeras regelbundet. 

Självklart håller vi oss hela tiden uppdaterade och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Hos oss ska du känna dig trygg och säker!