Ett kök med ambitioner

Martin Åstrand, köksmästare på Laholmen Restaurang, har tillsammans med sitt inarbetade team av kockar utvecklat ett mångfacetterat matkoncept och en kulinarisk vision med höga ambitioner. Ett mångårigt fokuserat kvalitetsarbete har gjort Laholmen till ett av västsveriges bästa kök där varje detalj spelar roll - oavsett om det rör sig om kvällens à la carte eller krämigheten på frukostbufféns äggröra.

Köksmästare Martin Åstrand dirigerar dagligen en orkester av kockar och kökspersonal till nya smaksymfonier - en uppgift som inte hade varit möjligt utan ett samstämt och dedikerat team.

- När hotellet för fyra år sedan storsatsade på en ny restaurangdel och ny lounge, bestämde vi oss även för att lyfta vårt matkoncept ytterligare ett steg - och för att lyckas var vi tvungna att göra det tillsammans som ett team, berättar Martin. Vi har belyst alla delar kring vårt matkoncept och våra visioner kring maten som upplevelse och tagit nya medvetna grepp på allt från råvaror, ursprung, inspiration och menyer till hållbarhet och miljöarbete.

Köket fokuserar mycket på närproducerade råvaror och följer säsongernas utbud av fisk, skaldjur och primörer. Man får exempelvis egna örter och skott från en liten odling utanför Stenungsund och höstens svampar plockas i skogarna utanför Strömstad. Kosterhavet är en naturlig inspiration och leverantör av fisk och skaldjur, vilket återspeglas i restaurangens meny.

- Vårt delvis internationella kockteam har influenser från Europa och medelhavet vilket vi till viss del använder i våra smaker och tillbehör, fortsätter Martin. Vi har jobbat hårt för att skapa menyer och rätter av hög klass och jag anser att vi idag har ett av de bästa köken på västkusten - vilket även är vårt dagliga ansvar att leva upp till.

Förutom de uppskattade för- och varmrätterna, så är kökets desserter något utöver det extra - och dessertkocken David Vidals goda rykte har nått en stor publik.

- David är en av våra nyckelpersoner i köket och hans desserter är inte bara en smakupplevelse, utan även en syn för ögat, säger Martin. David har i dagsläget över 240 000 följare på instagram som får inspiration av hans kreationer.

Martins team bemannar köket från morgon till kväll och tar ansvar för frukost, luncher, konferenser, event. grillning, middagar m.m.  Något som kräver noggrann planering och dedikerat lagarbete.

- Jag är väldigt stolt och glad över vårt team. Samtidigt som vi är ambitiösa och tar uppgiften på största allvar, så är det även jätteviktigt med glädjen i att jobba tillsammans och att få förmedla vår matpassion till våra gäster, avslutar Martin.

 

Erbjudande 21/6- 22/6 2019

Midsommarpaket

Från 1395 p p
Midsommar är en av de största och mest firade helgerna i Sverige. Vi firar höjdpunkten på den svenska sommaren då nätterna är ljusa och grönskan når sin kulmen. På Laholmen firar vi lite extra med traditionsenlig mat med lite ny touch i dagarna två, både på midsommarafton fredag 21 juni samt midsommardagen lördag 22 juni. Läs mer
Erbjudande 3/6- 31/8 2019

Kosterpaket - Båtluffa i Bohuslän

Från 1545 kr p p
Båtluffa i Bohuslän! Kombinera din vistelse på Laholmen med en skärgårdsupplevelse och ett besök på de vackra Kosteröarna. Båtresan till Koster tar bara 45 minuter och båten avgår enligt turlista precis nedanför hotellet. Biljett till båten får du i vår reception när du checkar in. Efter en härlig dag på Koster njuter du av en vällagad, trerätters middag i vår restaurang komponerad av säsongens råvaror av vårt fantastiska köksteam. Läs mer
Erbjudande 3/6- 11/8 2019

Golfpaket

Från 1895 p p
Vi har sedan lång tid tillbaka samarbete med flera golfbanor i närheten av hotellet och vi arrangerar, bokar och löser allt du behöver för en perfekt dag på banan. Efter rundan väntar härlig bastu, en god middag i restaurangen och skön avkoppling i vår mysiga lounge. Läs mer